Hormon jóga

Részlet a hormonjóga jegyzetemből:

A változókorban megváltozik a szervezet hormonális egyensúlya, mely a mentális és fizikális[1] változásokon túl egészségügyi problémákat is okozhat1. Ennek szintjei és változatossága teljesen egyéni. A kutatásokból[2], azonban kiderül, hogy a nők 90 %-át érinti valamilyen formában.

Nagyon fontos, hogy életünknek ezen szakaszát ajándékként és lehetőségként éljük meg, és ne problémák halmazaként. Egy olyan kor van előttünk, mely számos meglepetést, kellemes élményt, lehetőséget tartogat számunkra. Az a nő, aki mindig másokért élt és mások jólétével volt elfoglalva, az anyagi élet számos területén helyt állt – most magával fog foglalkozni és elkezdi igazán szeretni önvalóját, női mivoltát. Ez egy olyan dolog, amivel élnünk kell.

A testünk üzen[3] különböző tünetekkel. „Itt vagyok, foglalkozz velem!” A nők nagytöbbsége pedig inkább elviseli a tüneteket, szenved tőlük, panaszkodik a testére, elégedetlen a testével, mintsem tényleg felfigyelne rá.

Én arra szeretnélek buzdítani, hogy lásd ezeket a tüneteket inkább lehetőségeknek, hogy a jövőre felkészülj. Vedd észre: rengeteg lehetőség jön majd veled szemben, melyeket ha megértesz : segíteni fognak abban, hogy az életed jobbá, kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá, egészségesebbé, boldogabbá váljon.

A jógát én, mint gyógyító módszert alkalmazom, melynek segítségével megváltoztathatod életstílusodat, s ezzel panaszaid nagy része el is tűnik. Ez életed minden területére kihat majd és nagyon remélem, hogy a változókort, s annak tüneteit egészen máshogy tudod majd kezelni, mint a nők általában. A célom olyan gyakorlatsorok ismertetése, amelyek illeszkednek a hormonális változásokhoz. Gyakorló ezeket értelemmel tudja majd használni és beépíteni a mindennapi rutinjai közé. Ez egy egészség gondozó, gyógyító eszköz – egy aktív meditáció is egyben. Célom egy olyan tudás átadása, mely a test, a légzés figyelésével lehetőséget nyújt egy jógásabb életre. Egy teljes életre!

Források:
[1] menopause.org
[2] psychologytoday.com
[3] Buda László: Mit üzen a tested. Gyógyító kommunikáció belső világoddal. Kulcslyuk Kiadó. 2013. ISBN: 9786155281099

Ha jobban elmerülnél a hormon jóga anyagomban és elolvasnád az egész 64 oldalas jegyzetemet, akkor nem kell mást tenned, mint feliratkozni a hírlevelemre és már küldöm is neked!

0
    0
    Kosaram
    Üres a kosaradVissza a termékekhez
      Kupon felhasználása